Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van intraveneuze toediening van supplementen in vergelijking met orale toediening:

  1. Snellere opname: Intraveneuze toediening leidt tot een snellere opname van de supplementen in het bloed, omdat ze direct in de bloedbaan worden geïnjecteerd. Dit betekent dat de werkzame stoffen sneller in het lichaam komen en hun effect sneller kunnen laten zien.
  2. Hogere concentratie: Intraveneuze toediening kan leiden tot een hogere concentratie van de supplementen in het bloed, omdat ze direct in de bloedbaan worden geïnjecteerd. Dit kan leiden tot meer effectieve resultaten.
  3. Vermindering van maag-darmproblemen: Intraveneuze toediening vermindert de kans op maag-darmproblemen, zoals diarree of misselijkheid, die soms voorkomen bij orale toediening van supplementen.
  4. Geen interactie met voedsel: Intraveneuze toediening van supplementen kan geen interactie hebben met voedsel of andere supplementen die u neemt.
  5. Doelgericht: Intraveneuze toediening kan gericht zijn op specifieke gebieden of organen in het lichaam waar het supplement nodig is.

Gekwalificeerde arts

Let wel: Het is wel belangrijk om te weten dat intraveneuze toediening van supplementen alleen uitgevoerd moeten worden door een gekwalificeerde arts met ervaring in injecties. En ook dat sommige supplementen alleen oraal kunnen worden ingenomen.